Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:27
Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:25
26. 3. 2014 - KURZ - MODELOVÁNÍ BONBÓNU
Žáci oboru Cukrář a oboru Potravinářská výroba se v rámci projektu „Inovace ve vzdělávání“ zúčastnili kurzu „Modelování bonbónu“.
Pod odborným vedením viceprezidentky Asociace kuchařů a cukrářů, paní Pavlíny Berzsiové, získali nové znalosti o vlastnostech a zpracování surovin pro výrobu bonbónu a pralinek. Získali dovednosti ve výrobě bonbónu modelovaných a pralinek, které se plní do forem na pralinky různých tvarů. Žáci za tento kurz obdrželi také „Certifikát“. Zvyšování kvalifikace v cukrářském řemesle je pro žáky důležitá při uplatnění na trhu práce.
Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:23
Inovace ve vzdělávání
grantový projekt CZ.1.07/1.1.32/01.0020
Prezentace výrobků oboru Cukrář, Potravinářská výroba a prezentace fiktivní firmy
„Hádej, co to je ?“
v Mariánské Týnici konané 29. 03. 2014
Prezentace školy - zdobení velikonočních vajíček
- prodej minizákusků
V rámci projektu „Inovace ve vzdělávání“ jsme se dne 29. 03 2014 se zúčastnili „Hádej, co to je ?„ a prodeji velikonočního zboží v Mariánské Týnici. Formou přímého prodeje jsme prezentovali fiktivní firmy. Prezentace byla zaměřena na kulturu prodeje a komunikaci se zákazníky a ukázku zdobení velikonočních vajíček bílkovou glazurou.
Aktualizováno Neděle, 06 Červenec 2014 20:59
DEN VODY 27. 3. 2014
CZ.1.07/1.1.06/01.0110
V rámci projektu Den vody se ISŠ Jesenice zúčastní 27.03. 2014 environmentální akce „K pramenům Javornice“. Účastní se žáci studijních a učebních oborů Sociální činnost, Zahradník, Potravinářská výroba a Zemědělec. Škola tímto rozšiřuje netradiční formy výuky v oblasti environmentální výchovy a u žáků utužuje vztah k přírodě a životnímu prostředí nejen v lokalitě chráněného území.
Program:
07.30 : Sraz účastníků v učebně č.1
Seznámení s trasou, rozdělení do skupin, zadání pracovních listů
Odchod směr Prameny Javornice
Plnění úkolů z pracovních listů na stanovištích
Vyhodnocení aktivit
Předpokládaná doba návratu: do 14,00 hod.
Aktualizováno Čtvrtek, 03 Duben 2014 19:15
25. 3. 2014 - TVOŘIVÉ DÍLNY
PRACUJEME SPOLEČNĚ SE
ZŠ KNĚŽEVES
Žáci 1. až 5. tříd si pod odborným vedením učitelů odborného výcviku a žáků oboru Cukrář a oboru Potravinářská výroba vyzkoušeli cukrářské řemeslo. Malý cukráři si počínali velice dobře. Nazdobili si dortíky, kde si vyzkoušeli svoji kreativitu a tvořivost. V modelování si procvičili zručnost. Z vytvořených výrobků měli velikou radost. Určitě si také všichni zaslouží jedničku.
Aktualizováno Úterý, 01 Duben 2014 12:21
AKCE EMIL 2014
Dne 23. března 2014 se žáci naší školy již potřetí zúčastnili charitativní akce Emil, při níž mohou lidé přispět na podporu handicapovaných dětí.
.
Aktualizováno Úterý, 01 Duben 2014 11:39
ODBORNÁ PRAXE ČTVRTÉHO ROČNÍKU STUDIJNÍHO OBORU SOCIÁLNÍ ČINNOST
Fotografie z odborné praxe oboru sociální činnost jsou ze dne
7. února 2014.
Aktualizováno Úterý, 01 Duben 2014 11:33
PŘIPRAVILI JSME KURZ
„TECHNIKY DROBNÝCH SMETANOVÝCH DEZERTŮ A VÝROBA OZDOB Z ČOKOLÁDY“
22. 2. 2014 a 3. 1. 2014
V rámci „Inovace ve vzdělávání“ jsme ve spolupráci s Městem Jesenice připravili zájmově-vzdělávací akce, které jsou určeny všem věkovým kategoriím, i případným zájemcům o studium na ISŠ Jesenice.
Cil projektu: - navázání spolupráce s firmou
- prezentace firmy a cukrářských výrobků
Fotogalerie z kurzu:
Aktualizováno Středa, 12 Březen 2014 20:24
TVOŘIVÉ DÍLNY
18. 2. a 20. 2. 2014
Společně jsme zdobili dortíky a vytvářeli modely. Žáci si vyzkoušeli cukrářské řemeslo, které je zaujalo. Z vytvořených výrobků měli velkou radost. Pochvala a jednička s hvězdičkou patří všem žákům.
Cíl projektu: - prezentace firmy a školy
- seznámení s cukrářským řemeslem
- prezentace výrobků a získaných dovednosti
PRACUJEME SPOLEČNĚ se Speciální školou z Rakovníka a ZŠ Jesenice
Fotogalerie z Tvořivých dílen:
Aktualizováno Středa, 12 Březen 2014 20:18
KURZ VYŘEZÁVÁNÍ OVOCE – STŘEDNÍ HOTELOVÁ ŠKOLA KLADNO
13. 2. 2014
V rámci „Inovace ve vzdělávání“ si zvyšujeme kvalifikaci formou kurzů.
Získané dovednosti v naši profesi využijeme při dohotovení cukrářských výrobků, tj. zdobení dortů a dezertů. Za absolvování kurzu, získané nové vědomosti a dovednosti jsme obdrželi také „Certifikát“, pro nás žáky důležitý pro uplatnění na trhu práce.
Fotogalerie z kurzu na Hotelové škole v Kladně:
Aktualizováno Středa, 12 Březen 2014 20:13
Strana 5 z 6